3D-game designer

3D-gamedesigner

3D-game designer

Veruit de meeste kinderen spelen vaak een computerspelletje. Door de jaren zijn er veel dingen veranderd. Tegenwoordig zijn 3D-computerspelletjes erg populair. Je beweegt je hier helemaal door het speel heen en kan figuren van alle standpunten bekijken. Waardoor dit al snel een echte belevenis is.
In deze leuke en interessante workshop gaan kinderen hun eigen 3D-computerspel ontwerpen. Met de bedoeling om hun creativiteit te stimuleren gaan leerlingen een game wereld bouwen. Daarnaast gaan zij ook nadenken over de moeilijkheidsgraad van hun spel. Het probleemoplossend vermogen van de leerlingen wordt hiermee verder ontwikkeld. Deze eigentijdjes workshop is een bijzondere en leerzame ervaring voor ieder kind.

Kerndoelen
De leerlingen leren media te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over, en krijgen waardering voor, aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase kennis over nieuwe technieken zoals computergames. Ook leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets en iPad’s. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
0133

Doelgroep:
Groep 4, 5, 6, 7, 8

Duur:
90 minuten

Aantal deelnemers:
35 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: