Cut-out animatiefilm

Cut-out animatiefilm

Cut-out animatiefilm

Cut-out animatiefilm is de perfecte combinatie tussen handvaardige en digitale technieken. Hierbij ontwerp en knip je vormen uit papier. Je kunt verschillende kleuren en vormen kiezen. Iedere vorm wordt zo ontworpen dat deze onafhankelijk van een andere vorm kan bewegen. Met behulp van een tablet of iPad komen de verschillende vormen tot leven.

De leerlingen gaan in groepjes een verhaal verzinnen en knippen de daarbij horende vormen uit. Door beeld voor beeld te verplaatsen creëren ze zelf een animatiefilm. Met behulp van een app komt de animatiefilm tot leven. Daarnaast kun je ook nog allerlei leuke dingen toevoegen, zoals bijvoorbeeld een muziekje of geluidseffect. Op deze manier krijg je een mooi eindresultaat. De films kunnen na afloop bekeken of verzonden worden.

Doelstelling
Het leren omgaan met het medium animatiefilm door met verschillende animatietechnieken te werken, evenals het begrijpen en toepassen van de mogelijkheden hiervan. Tevens wordt het gevoel voor compositie, expressie, storytelling en beeldtaal versterkt. De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer. (kerndoel 51) De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoel en 51 en 52)

Workshop nummer:
0040

Doelgroep:
VMBO, SVO, HAVO, VWO

Duur:
100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers:
25 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: