De babbelbox

De babbelbox

De babbelbox

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn als jouw huisdier zou kunnen praten? Of hoe het zou zijn wanneer jouw huis tegen je zou praten? Waarover zouden deze gesprekken dan gaan? In deze leuke workshop krijg je vanzelf het antwoord! Je gaat namelijk leren hoe je foto’s van dieren en voorwerpen kunt laten praten.

In groepjes gaan de leerlingen op zoek naar een afbeelding op internet die ze gaan laten praten. Dit kan bijvoorbeeld een boom zijn of een boot. Alles kan, zolang het in de echte wereld maar niet tegen jou kan praten. Met je groepje laat je de mond bewegen en spreek je zelf de dialogen in, zodat het net lijkt alsof de afbeelding echt aan het praten is. Na afloop kunnen de leerlingen de gesprekken aan elkaar laten zien en horen.

Kerndoelen
De leerlingen leren foto’s te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor, aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase fotobewerkingsvaardigheden en -technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals computers, tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
0224

Doelgroep:
Groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8

Duur:
60 minuten

Aantal deelnemers:
35 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: