Deepfake for kids

Deepfake

Deepfake for kids

Deepfake is een techniek voor het samenstellen van menselijke beelden op basis van kunstmatige intelligentie. Het wordt gebruikt om bestaande afbeeldingen en video te combineren. Op deze manier kun je bijvoorbeeld jouw gezicht op die van andere mensen plakken. Zo kun je bekende mensen iets laten zeggen zonder dat zij dat echt gezegd hebben.

In deze bijzondere workshop gaan de leerlingen kennismaken met deze nieuwe techniek. Door gebruik te maken van een app gaan zij een aantal invloedrijke mensen opzoeken en hun gezicht vervangen door dat van zichzelf. Ze bedenken dan zelf een tekst die ze deze mensen willen laten zeggen. Belangrijk is om de afbeeldingen goed te bewerken en de teksten duidelijk in te spreken. Na afloop kunnen de video’s bekeken en beoordelen worden door de leerlingen op het realiteitsgehalte.

Kerndoelen
De leerlingen leren om Deepfake te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor aspecten van storytelling. Tevens verwerven zij in een verkennende fase animatiefilm vaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
0030

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7 en 8

Duur:
90 minuten

Aantal deelnemers:
30 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: