Digital Bob Ross

Digital Bob Ross

Digital Bob Ross

In de jaren ‘80 en ‘90 was de Amerikaanse kunstenaar Bob Ross heel erg populair. Deze cultfiguur werd vooral bekend door zijn befaamde nat-in-nat schildertechniek en zijn opvallende haardos. Daarnaast was hij ook een markant figuur die iedereen op televisie enthousiasmeerde voor zijn schilderkunst. Op een innemende manier vertelde hij over kleuren en de verschillende soorten schildermaterialen. Met de komst van nieuwe technologieën komen er voor ‘digitale kunstenaars’ mogelijkheden om schildertechnieken te imiteren.

Deze nieuwe workshop leert kinderen hoe ze hun tablet en iPad als creatief schilderinstrument kunnen gebruiken. Het computerprogramma waar mee ze werken heeft veel mogelijkheden om penseelsoorten, drukvlakken, diktes en kleuren uit te proberen. Met behulp van een actieve pen en een tablet/iPad leren de kinderen om zelf een digitaal schilderij te maken. Ze proberen hierbij de schildertechniek en de kleuren van Bob Ross te imiteren. Dat dit motorisch nog best lastig is, biedt de leerlingen dan ook een mooie uitdaging.

Kerndoelen
De leerlingen leren om computers te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor aspecten van hun leefomgeving. Daarnaast verwerven zij in een verkennende fase programmeren. Ook leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals computers, tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
00223

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7 en 8

Duur:
120 minuten

Aantal deelnemers:
30 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: