Digital painting

Digital Bob Ross

Digital painting

Kunstenaars werken al eeuwenlang met veel dezelfde materialen zoals penselen, borstels, verf en kwasten. Ze hebben het werken hiermee tot kunst verheven. Een van voorbeeld van zo iemand is de Amerikaanse Bob Ross.
Deze cultfiguur werd vooral bekend door zijn befaamde nat-in-nat schildertechniek en zijn opvallende haardos. Met de komst van nieuwe technologieën komen er voor ‘digitale kunstenaars’ mogelijkheden om schildertechnieken te imiteren.

Deze nieuwe workshop leert kinderen hoe ze hun tablet en iPad als creatief schilderinstrument kunnen gebruiken. Het computerprogramma waar mee ze werken heeft veel mogelijkheden om penseelsoorten, drukvlakken, diktes en kleuren uit te proberen. Met behulp van een actieve pen en een tablet/iPad leren de kinderen om zelf een digitaal schilderij te maken. Ze proberen hierbij de schildertechniek en de kleuren van Bob Ross te imiteren. Dat dit motorisch nog best lastig is, biedt de leerlingen dan ook een mooie uitdaging.

Doelstelling
Het leren omgaan met het digitaal tekenen door met verschillende motorische bewegingen te werken, evenals het begrijpen van de werking van een artistieke app. Daarnaast word het gevoel voor compositie, expressie en beeldtaal versterkt. De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer. De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoelen 50, 51 en 52)

Workshop nummer:
0230

Doelgroep:
VMBO, HAVO, VWO

Duur:
100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers:
25 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: