Virtual reality maker

Virtual reality maker

Gamedesign

Kinderen zijn dol op het spelen van computerspelletjes. Ze kunnen daarmee uren doorbrengen.
Tegelijktijdig is het spelen van games heel belangrijk. Ze leren daarmee om logisch na te denken en om probleemoplossend te werken. Het spelen van games is dus een nuttige en aangename activiteit.
In deze leuke workshop gaan kinderen leren om zelf een computerspel te bouwen. Met behulp van een eenvoudige app kunnen ze verschillende levels ontwerpen. Hierbij gaan ze nadenken over het decor en de moeilijkheidsgraad van hun spel. Verder gaan ze bonus-items toevoegen en plaatsen zij verschillende obstakels voor de hoofdrolspeler. Ze kunnen hierbij verschillende levels in een thema inrichten. In groepjes gaan ze alles inrichten waarna zij hun eigen spel ook echt kunnen gaan spelen.

Kerndoelen
De leerlingen leren foto’s te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over, en waardering voor aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase gamedesign vaardigheden en technieken. Ook leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals computers. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
00025

Doelgroep:
Groep 4, 5, 6, 7 en 8

Duur:
90 minuten

Aantal deelnemers:
35 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: