Green screen

Green screen

Green screen

Green screen is één van de belangrijkste filmtechnieken die we heden ten dage kennen. Het staat aan de basis van vele special effects en stelt ons in staat om bijzondere beelden goedkoop te realiseren. De techniek is al wat ouder maar het heeft niets van zijn kracht verloren. Toch weten jongeren vaak niet of wanneer er green screen in het spel is. Hierdoor kunnen ze visueel op een dwaalspoor gezet worden.

In deze workshop gaan leerlingen zelf aan de slag met de verschillende aspecten van green screen. Zoals het onzichtbaar maken van mensen en voorwerpen. In groepjes gaan zij aan een kort verhaal werken waarbij zij zelf kiezen hoe zij het green screen gaan inzetten. Dit kan bijvoorbeeld een commercial, een nieuwsbericht, een korte film of een muziekvideo zijn. Hierbij doen zij specifiek kennis op over de techniek van het green screen. Na afloop worden de resultaten besproken en kunnen zij op hun werk reflecteren. Door de bijzondere combinatie van creativiteit en techniek zal hun kijk op de echte wereld en filmwereld veranderen.

Doelstelling
Het leren omgaan met de filmtechniek van het green screen evenals het begrijpen en toepassen van het medium film als beeldtaal. Daarbij wordt het gevoel voor compositie, expressie versterkt. De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer.
De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoelen 51 en 52)

Workshop nummer:
0028

Doelgroep:
VMBO, SVO, HAVO, VWO

Duur:
100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers:
25 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: