Het huis van de toekomst

Het huis van de toekomst

Het huis van de toekomst

Heb je wel eens nagedacht over hoe het huis van de toekomst er uit zou zien? Of over hoe jij zou willen dat jouw droomhuis er uit komt te zien? In deze leuke workshop ga je zelf voor architect spelen.

Met behulp van tablets en iPads ontwerp je met een programma jouw droomhuis in 2D en 3D. Hierbij moet je goed nadenken over welke onderdelen je erin zou willen hebben. Kies je bijvoorbeeld voor twee badkuipen in een kamer dan kan het zomaar zijn dat er geen ruimte meer is voor de kasten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de functie die iedere kamer heeft. Het is bijvoorbeeld erg onhandig om keukenapparatuur te plaatsen in een slaapkamer. Het virtueel ontwerpen in drie dimensies leert je hoe voorwerpen zich tot elkaar verhouden. Met het zogeheten ‘ontwerp denken’ leer je in dimensies te ontwerpen en om deze te verkennen. Deze techniek wordt tegenwoordig veel gebruikt door architecten en visual designers.

Kerndoelen
De leerlingen leren om hun ruimtelijk inzicht te verbeteren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over, en krijgen waardering voor, aspecten van hun leefomgeving. Daarnaast verwerven zij in een verkennende fase driedimensionale ontwerpvaardigheden. Ook leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
00037

Doelgroep:
Groep  5, 6, 7 en 8

Duur:
90 minuten

Aantal deelnemers:
35 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: