Interactive video

Interactive video

Interactive video

Voor de jongsten onder ons is de workshop ‘Interactive video’ een mooie kans om eens met nieuwe media in aanraking te komen. Deze leuke activiteit wordt met heel de klas gedaan. De juf of meester kan zelfs meedoen als hij of zij dat wil. De workshopleider installeert een webcam op een laptop zodat de videobeelden live doorgestuurd kunnen worden naar het digibord. Zo kunnen de kinderen zichzelf op het bord zien. Gedurende deze leuke workshop gaan er een of meerdere korte filmpjes opgenomen worden. De kinderen gaan dan lopen, bewegen of dansen op muziek. Tijdens het opnemen stuurt de workshopleider een aantal dingen door het beeldscherm: dieren, vraagtekens, confetti, enz. Niets is te gek! Kinderen reageren op datgene wat de workshopleider voorbij laat komen. Op deze manier ontstaat er een leuk samenspel tussen beeld, en geluid en de kinderen. Wanneer de videoclips klaar zijn worden ze bekeken op het digibord. De videoclips worden in een beveiligde omgeving opgenomen en worden niet op internet verspreid.

Kerndoelen
De leerlingen leren film te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij verhalen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over camerastandpunten.
Tevens verwerven zij in een verkennende fase filmische vaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals filmcamera’s. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
00022

Doelgroep:
Groep 1, 2, 3, 4 en 5

Duur:
60 minuten

Aantal deelnemers:
35 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: