Superhelden & eindbazen

Superhelden & eindbazen

Superhelden & eindbazen

Superhelden en schurken zijn van alle tijden. Zij maken een film of verhaal interessant en je gaat van ze houden of je gaat ze haten. De leerlingen gaan dieper in op wat superhelden en eindbazen (schurken) nu eigenlijk zijn. Wie is goed en wie is slecht? En wie zijn de superhelden en superbazen van tegenwoordig? Er komen vaak heel fantasievolle elementen bij kijken. Je kunt hierbij dan denken aan hun namen, hun kleding, hun wapens én daarbij hebben zij vaak superkrachten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld vliegen, vuur schieten, ijs maken, spinnenwebben maken, onzichtbaar worden, enz. Welke superkracht zou jij graag willen hebben? In deze leuke workshop gaan leerlingen zelf met behulp van special effects hun eigen krachten maken. Ze werken in groepjes en kiezen zelf of ze een held of eindbaas zijn. Belangrijk is dat ze bepaalde poses aannemen om de visuele superkrachten dan beter tot hun recht te laten komen. Aan het einde van de les gaan de superhelden of eindbazen hun filmpjes laten zien op het digibord.

Kerndoelen
De leerlingen leren film te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij verhalen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over camerastandpunten.
Tevens verwerven zij in een verkennende fase filmische vaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals filmcamera’s. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
00217

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7 en 8

Duur:
90 minuten

Aantal deelnemers:
35 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: