Tekenfilms maken

Tekenfilms maken

Tekenfilms maken

In 1928 introduceerde Walt Disney zijn eerste tekenfilm ‘Steamboat Willie’. Sinds die tijd zijn er vele tekenfilmklassiekers gemaakt zoals ‘Fire and ice’, Bambi, ‘The Lion king’ en ‘Sneeuwwitje’. Zo zijn tekenfilms zijn een mooie manier om een visueel verhaal te vertellen.
In deze leuke workshop gaan leerlingen zelf hun eigen tekenfilm maken. Voordat ze aan de slag kunnen moeten zij eerst een verhaal gaan bedenken. Vervolgens gaan zij dit beeld voor beeld animeren. Met behulp van een tablet tekenen zij de verschillende onderdelen die ze laten bewegen.
Tijdens dit proces kunnen leerlingen allerlei technieken toepassen om hun tekenfilm te maken. Denk daar bij aan het versnellen, inkleuren, herhaling en het invoegen van geluid. Door goed samen te werken kunnen de leerlingen hun verhaal tot leven laten komen.

Kerndoelen
De leerlingen leren om animatiefilm te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor aspecten van storytelling. Tevens verwerven zij in een verkennende fase animatiefilm vaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
0006

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7 en 8

Duur:
90 minuten

Aantal deelnemers:
30 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: