Digital CreativityMediawijsheid

Mediawijsheid voor elke school

Digital Creativity verzorgt medialessen in mediawijsheid in alle soorten onderwijs in de klas. Wij zijn van mening dat iedereen iets van mediawijsheid moet meekrijgen in de klas. Daarvoor bieden we voor elk soort onderwijs een apart programma. Zo sluit het perfect aan op de leeftijd en de ontwikkeling van de leerlingen. Heb je een speciaal aanvraag? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op!

Wat is mediawijsheid?

Mediawijsheid is eigenlijk een containerbegrip voor een aantal betekenissen. sinds 2005 een begrip dat wordt gebruikt door de Raad voor Cultuur. Het omschrijft het geheel van nieuwe media, social media, smartphones, tablets en nog veel meer. De wijsheid is hoe je hier mee om moet gaan.

Mediawijsheid betekent ook het slim en veilig inzetten van alle beschikbare media. Dit zowel digitaal als analoog. Wij richten ons op het digitale gedeelte. Hier zijn wij erg goed in. Wij leren jullie alles over mediawijsheid in de klas op een leuke en leerzame manier. Heb je nog vragen? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op!

Onderwijs van de toekomst

Niemand weet hoe de toekomst van het onderwijs eruit zal zien. Zeker is wel dat creativiteit en technologie hierin een belangrijke rol zullen spelen. De 21e eeuwse vaardigheden worden steeds belangrijker. Digitale geletterdheid, makersonderwijs en mediaonderwijs spelen dan ook een steeds grotere rol. Door te werken met nieuwe media doen leerlingen allerlei vaardigheden op zoals: samenwerken, communiceren, leren werken met ICT, kritisch denken, creatief denken, problemen oplossen, mediawijsheid, enz. Dat zijn vaardigheden waar kinderen hun hele leven wat aan hebben.

Digital Creativity ondersteunt scholen hierin door leuke en interessante medialessen in mediawijsheid te organiseren. Zo hoeven er geen grote investeringen gedaan te worden, omdat we alles zelf meenemen of omdat we werken met de materialen die al op scholen voorhanden zijn. Op deze manier blijft alles heel laagdrempelig en kan het kind centraal staan. Naast een kant-en-klaar aanbod, kunnen we in samenspraak met leerkrachten ook maatwerk leveren. Daarom is alles afgestemd op de wensen van de school en haar leerlingen.

Wij hebben al veel ervaring met mediawijsheid in de klas te geven. Zo hebben wij al met meer dan 200 scholen samen voor interessante medialessen in mediawijsheid gezorgd. Wij zijn erg laagdrempelig en geven mediales voor alle soorten scholen. Denk hierbij aan het het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Door onze ervaring weten wij precies hoe wij dit goed moeten aanpakken. Zo passen we onze lessen aan op de leeftijd en het soort onderwijs.

Heb je snel een vraag? Neem direct contact op!