Digital CreativityWorkshop 0248 – 3d foodmaker

3D-foodmaker

3d Foodmaker is een nieuwe ervaring.

De workshop 3d foodmaker is een geweldige ervaring voor kinderen. Het nabootsen van fruit, groenten, of een lievelingsmaaltje zoals pizza’s. De 3D-printpen is een handig gereedschap bedoeld om zelf driedimensionale vormen te maken. De techniek is dezelfde als die van de 3D-printer. Het werkt als een gewone pen die je vult met plastic draad, de zogeheten filamenten. Gebruikers kunnen met het gesmolten plastic op een stuk papier ‘tekenen’ alsof ze een echte pen in handen hebben. Het gesmolten filament is flexibel en makkelijk te bewerken.

In deze creatieve workshop leer je hoe je zelf ‘eten’ kunt printen dat je kunt vastpakken. Leerlingen kiezen etenswaar dat ze na gaan maken met de 3D-printpennen. Hierbij moeten ze goed kijken naar de vorm, het volume, de kleur en de textuur van het eten. Iedere leerling kiest een uniek soort eten uit en is het de bedoeling om samen met de groep een zo gevarieerd mogelijke maaltijd in de klas te printen. Voordat ze het voedsel kunnen printen, zullen ze eerst het ontwerp moeten maken en daarna kiezen met welke 3D-printtechniek ze alles zullen gaan creëren.

Kerndoelen
De leerlingen leren om hun ruimtelijk inzicht te verbeteren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over, en krijgen waardering voor, aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase 3D-printvaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals 3D-print. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Informatie

Workshop nummer: 0248

Doelgroep: Primair onderwijs groepen 5, 6, 7 en 8

Duur: 120 minuten

Aantal deelnemers: 30 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

Volgt u ons al op social media? Klik hier of ga terug naar de aanbodpagina