Digital Creativityworkshop-AI film director

AI video director

Kunstmatige intelligentie oftewel artificiële intelligentie (AI) begint een steeds belangrijkere rol in de maatschappij te spelen. In de gezondheidszorg, landbouw, onderwijs, ICT, mobiliteit en defensie zijn de effecten hiervan zichtbaar. Maar ook in de creatieve sector kan kunstmatige intelligentie kunstenaars, muzikanten, schrijvers en regisseurs ondersteunen. Het biedt namelijk nieuwe stijlen en vormen van expressie die voorheen ondenkbaar waren. In de workshop ‘AI film director’ gaan studenten zelf de creatieve mogelijkheden van AI verkennen. Basisvaardigheden zoals het correct leren schrijven van een opdrachtprompt zijn daarbij onmisbaar. Daarnaast leren zij om AI te gebruiken om hun fantasie, expressie en verbeelding te prikkelen. Met kleuren, composities en stijlgebruik creëren zij hun eigen filmisch meesterwerk en leren zij over de mogelijkheden en gevaren van kunstmatige intelligentie.

Kerndoelen
Het leren omgaan met film en kunstmatige intelligence. Ze doen dit door fotografie en video te combineren met de bovenstaande technieken.
Daarnaast leren zij om zich te verplaatsen in de visuele kenmerken van foto’s en video’s. Ze doen dit door een mix van artistieke en technische middelen te verkennen en toe te passen. De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van
deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer. (kerndoel 51) De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoel 52)

 

Informatie

Workshop nummer: 0175

Doelgroep: VWO / HAVO / VMBO / VSO

Duur: 100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers: 30 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina