Digital CreativityWorkshop-Animatiefilms maken met vos en schaap

Animatiefilm vos en schaap

Kinderen in de onderbouw kunnen zich uitleven met deze leuke animatie workshop. Met behulp van vos en schaap leren zij namelijk om een animatiefilm te maken. In groepjes gaan de kinderen zelf aan de slag om een animatie te maken. Daarbij worden zij geholpen door vos en schaap.
Met verschillende elementen zoals hoofdrolspelers, achtergronden en muziek gaan ze zelf een verhaal proberen te maken. Daarnaast kunnen zij de figuren ook nog zelf van stemmen voorzien. Op deze manier komt hun animatiefilm helemaal tot leven. Nadat ze alles hebben gemaakt kunnen ze de filmpjes ook nog zelf bekijken. Daarmee wordt de fantasie echt geprikkeld in deze leuke les.

Kerndoelen
De leerlingen leren om animatiefilm te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor aspecten van storytelling. Tevens verwerven zij in een verkennende fase animatiefilm vaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

 

Informatie

Workshop nummer: 0015

Doelgroep: Primair onderwijs groepen 1, 2, 3, 4 en 5

Duur: 60 minuten

Aantal deelnemers: 30 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina