De wereld van Dali

De wereld van Dali

De wereld van Dali

Salvador Dali is een wereldberoemde kunstenaar. Hij maakte waanzinnige en surrealistische kunstwerken. Paarden met muggenpoten, gesmolten klokken, olifanten met instrumenten, een kreefttelefoon en noem maar op. Niets was hem te gek. Met zijn typische stijl is hij wereldberoemd geworden.

In deze creatieve workshop gaan leerlingen zelf een werk in de stijl van Dali maken. Ze maken hierbij geen gebruik van verf of penselen maar van de computer. In kleine groepjes gaan zij afbeeldingen op internet zoeken en deze vervolgens digitaal aanpassen. Door de vormen, kleuren, contrasten en composities te veranderen ontstaat een fantasievol kunstwerk waar Salvador Dali jaloers op zou zijn. Dit alles gebeurt volledig op het internet en daardoor krijgen de leerlingen ook nog wat mediawijsheid mee. De gemaakte afbeeldingen kunnen op de computers opgeslagen worden waardoor de resultaten van deze workshop eenvoudig vertoond kunnen worden.

Kerndoelen
De leerlingen leren foto’s te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor, aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase fotobewerkingsvaardigheden en -technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals computers, tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
0119

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7 en 8

Duur:
90 minuten

Aantal deelnemers:
30 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: