Digital CreativityWorkshop 0052 – Waardevolle designer tools

Designer tools

Designer skills komen snel tot leven.

Het ontwerpproces van tegenwoordig gebeurt voor een groot deel niet langer met pen en papier. Grote delen hiervan gebeuren in de driedimensionale ruimten én digitaal. In deze workshop ‘Designer skills’ gaan leerlingen een virtueel huis ontwerpen en inrichten. Hierbij moeten ze goed nadenken over welke onderdelen waar geplaatst kunnen worden. Hun ontwerp moet een goede combinatie zijn van esthetiek, kleur, vorm en functie. Op deze manier leren zij echt ontwerpen en het principe van het design thinking toe te passen.

Daarnaast moeten de leerlingen ook rekening houden met de functie die iedere kamer heeft. Het is bijvoorbeeld erg onhandig om teveel keukenapparatuur te plaatsen in een slaapkamer. Deze nieuwe workshop is een echte uitdaging voor alle onderwijsniveaus in het voortgezet onderwijs.

Kerndoelen
Het leren omgaan met het medium video door met verschillende camerastandpunten te werken, evenals het begrijpen en toepassen van sub discipline van het vloggen. Daarnaast word het gevoel voor compositie, storytelling, expressie en beeldtaal versterkt.

De leerlingen leren met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer. (kerndoel 51) De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van
anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoel 52)

Informatie

Workshop nummer: 0052

Doelgroep: VWO / HAVO / VMBO / VSO

Duur: 100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers: 30 leerlingen

Locatie: Op school

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

Volgt u ons al op social media? Klik hier of Ga terug naar de aanbodpagina