Digital painting

Digital Bob Ross

Digital painting

Kunstenaars werken al eeuwenlang met veel dezelfde materialen zoals penselen, borstels, verf en kwasten. Ze hebben het werken hiermee tot kunst verheven. Een van voorbeeld van zo iemand is de Amerikaanse Bob Ross.
Deze cultfiguur werd vooral bekend door zijn befaamde nat-in-nat schildertechniek en zijn opvallende haardos. Met de komst van nieuwe technologieën komen er voor ‘digitale kunstenaars’ mogelijkheden om schildertechnieken te imiteren.

Deze nieuwe workshop leert kinderen hoe ze hun tablet en iPad als creatief schilderinstrument kunnen gebruiken. Het computerprogramma waar mee ze werken heeft veel mogelijkheden om penseelsoorten, drukvlakken, diktes en kleuren uit te proberen. Met behulp van een actieve pen en een tablet/iPad leren de kinderen om zelf een digitaal schilderij te maken. Ze proberen hierbij de schildertechniek en de kleuren van kunstenaars te imiteren. Dat dit motorisch nog best lastig is, biedt de leerlingen dan ook een mooie uitdaging.

Kerndoelen
De leerlingen leren om computers te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor aspecten van hun leefomgeving. Daarnaast verwerven zij in een verkennende fase programmeren. Ook leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals computers, tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
0223

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7 en 8

Duur:
90 minuten

Aantal deelnemers:
30 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: