Digital CreativityWorkshop-Fotograpjes

Fotograpjes

Fotograferen is een leuke, gevarieerde en leerzame activiteit. Maar helaas wordt fotografie vaak als een serieuze aangelegenheid beschouwd. Dat hoeft zo niet te zijn! In de workshop fotograpjes leer je dat fotograferen ook veel humor kan bevatten. Op een eenvoudige manier worden de functies van een fotocamera/tablet uitgelegd. Door de plaatsing van de deelnemers lijkt er een optische illusie te ontstaan. Ook het standpunt van de fotograaf kan een fotograp beïnvloeden.

In deze workshop worden de leerlingen in kleine groepjes opgedeeld. Per groep is er 1 fotocamera beschikbaar. De fotograaf zet de kinderen op een bepaalde manier weg. Met behulp van de omgeving en zichzelf gaan de kinderen grappige foto’s ensceneren. Het goed inschatten van ruimte en diepte is hier heel belangrijk voor. Een bekend fotograpje is iemand die de toren van Pisa om lijkt te duwen. Na afloop bekijken de leerlingen de resultaten op een digibord.

Kerndoelen
De leerlingen leren om animatiefilm te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor aspecten van storytelling. Tevens verwerven zij in een verkennende fase animatiefilm vaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

 

Informatie

Workshop nummer: 0002

Doelgroep: Primair onderwijs groepen 4, 5, 6, 7 en 8

Duur: 60 minuten

Aantal deelnemers: 35 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina