Digital CreativityWorkshop-Game design met Scratch PO

Scratch

Kinderen zijn tegenwoordig dol op het spelen van computerspelletjes. Voor kinderen is dit een heel aantrekkelijke bezigheid, omdat ze hier hun creativiteit en fantasie in kwijt kunnen. Naast het spelen van computerspelletjes is het ook mogelijk om ze zelf te bouwen.
In deze workshop maken leerlingen met behulp van het gratis programma Scratch een eenvoudig computerspelletje. Zo gaan kinderen zelf een spelletje gaan verzinnen: wordt dit een strategiespel of juist een platformspel? Daarnaast moeten zij nadenken over de hoofdrolspelers, tegenstanders, attributen en vormgeving van het spel. Met behulp van het programma Scratch kunnen zij alles zelf vormgeven en laten bewegen. In deze leuke workshop wordt de fantasie van de kinderen geprikkeld en leren zij veel over het programmeren van computergames.

Kerndoelen
De leerlingen leren media te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over, en krijgen waardering voor, aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase kennis over nieuwe technieken zoals computergames. Ook leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

 

Informatie

Workshop nummer: 0106

Doelgroep: Primair onderwijs groepen 5, 6, 7 en 8

Duur: 90 minuten

Aantal deelnemers: 35 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina