Digital CreativityWorkshop-Immersive virtual reality

Immersive VR

Immersive virtual reality is een technologie die erop gericht is om een ervaring te creëren die je de virtuele wereld écht laat beleven. Het is bedoeld om gebruikers het gevoel te geven dat ze fysiek aanwezig zijn in een digitale wereld door meerdere zintuigen te prikkelen. Tijdens deze exclusieve workshop kunnen studenten zelf virtuele werelden bouwen, sporten, dansen en nog veel meer.
Immersive virtual reality wordt gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder gaming, trainingssimulaties, onderwijs, virtuele rondleidingen en therapieën. Door hiermee in aanraking te komen leren studenten welke mogelijkheden deze interessante technologie voor hen te bieden heeft.

Kerndoelen
Het leren omgaan met Immersive virtual reality door met een Meta VR-headset te werken. Daarnaast leren zij om zich te verplaatsen in het hoofd van de kunstenaar. Ze doen dit door een mix van artistieke en technische middelen te verkennen en toe te passen. De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer. (kerndoel 51) De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoel 52)

 

Informatie

Workshop nummer: 0240

Doelgroep: VWO / HAVO / VMBO / VSO

Duur: 100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers: 16 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina