Digital CreativityWorkshop-Mijn pratende tekening

Mijn pratende tekening

Hoe het zou zijn wanneer jouw eigen tekening zou kunnen praten? Wat zou de tekening jou dan kunnen vertellen? In deze bijzondere workshop krijg je vanzelf het antwoord! Je gaat namelijk leren hoe je jouw tekening zou kunnen laten praten.

De leerlingen gaan zelf een tekening maken. Ze kunnen zelf kiezen of zij dit met kleurpotloden, krijt of stiften gaan doen. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit met welk materiaal zij de tekening gaan maken. Daarentegen is het wel belangrijk dat de leerlingen een tekening maken van mens, dier of fantasiewezen. Om de tekening echt te kunnen laten praten zijn er namelijk 2 ogen en een mond nodig. Nadat de tekening klaar is wordt er met een tablet een foto gemaakt waarna leerlingen zelf de tekening kunnen laten praten. Ze doen dit door teksten in te spreken en de snelheid en toonhoogte aan te passen. Voor de leerlingen is het een hele bijzondere ervaring om hun eigen tekening te horen en zien praten.

Kerndoelen
De leerlingen leren foto’s te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor, aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase fotobewerkingsvaardigheden en -technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals computers, tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

 

Informatie

Workshop nummer: 0064

Doelgroep: Primair onderwijs groepen 1, 2, 3, 4 en 5

Duur: 60 minuten

Aantal deelnemers: 30 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina