Schimmenrijk

Schimmenrijk

Schimmenrijk

Digitale fotografie is voor jongeren een heel interessante bezigheid. Het leert hen om anders te kijken en het geeft hen technische kennis over fotocamera’s. Er zijn verschillende fotografische technieken mogelijk. Eén daarvan is de ‘long shutter photography’ (fotograferen met lange sluitertijden).
In deze uitdagende workshop gaan leerlingen geestachtige en artistieke foto’s maken. Dit doen zij door beweging te combineren met lange sluitertijden. De leerlingen werken in groepjes en hebben een fotocamera en statief tot hun beschikking. Op en rond de school gaan zij plaatsen* zoeken die geschikt zijn om de opdracht uit te voeren. Doel is om foto’s te maken waarbij de indruk wordt gewekt dat er geesten op staan. Aan het eind van de les worden de resultaten klassikaal of in groepjes besproken.

Doelstelling
Het leren omgaan met het medium fotografie door met verschillende camerastandpunten te werken, evenals het begrijpen van de technische werking van een camera. Daarnaast word het gevoel voor compositie, expressie en beeldtaal versterkt. De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer. De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoelen 50, 51 en 52)

Workshop nummer:
0039

Doelgroep:
VMBO, SVO, HAVO, VWO

Duur:
100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers:
25 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: