Digital CreativityWorkshop-Slimme kunst

Slimme kunst

Kunstmatige intelligentie of artificial intelligence is in opkomst. Je ziet overal toepassingen voorbij komen zoals in stoplichten, algoritmes, gezondheidszorg en infrastructuur. Maar met kunstmatige intelligentie (KI) kunnen we ook kunst maken. Zo werken kunstenaars tegenwoordig met NFT’s. NFT staat voor ‘non-fungible token’. Vertaald in het Nederlands is dat: niet-inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. Op deze manier kan iedere kunstenaar zijn of haar eigen unieke kunstwerk maken.
In deze workshop gaan de leerlingen zelf aan de slag met tekeningen, foto’s, teksten, computers en tablets om hun eigen kunstzinnige verhaal te maken. Spelenderwijs leren de kinderen hoe zij de KI moeten beïnvloeden om hun eigen creatieve proces vorm te geven. Daarnaast leren zij over de mogelijkheden en risico’s van kunstmatige intelligentie.

Kerndoelen
De leerlingen leren foto’s te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over, en waardering voor aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase kunstmatige intelligentie als kunstvorm. Ook leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals camera’s. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

 

Informatie

Workshop nummer: 0171

Doelgroep: Primair onderwijs groepen 5, 6, 7 en 8

Duur: 90 minuten

Aantal deelnemers: 35 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina