Digital CreativityWorkshop-stop motion

Stop motion VO

Stop motion is een techniek waarbij je door middel van foto’s een animatiefilm kunt maken. Door iedere keer een andere foto te maken van een onderwerp, lijk dit te gaan bewegen. Deze techniek is voor leerlingen in het voortgezet onderwijs uitermate geschikt voor storytelling.
Vaardigheden zoals communiceren, samenwerken en visualiseren spelen een belangrijke rol. In groepjes gaan de leerlingen zelf een verhaal verzinnen met speelgoed of andere materialen. Ze kunnen hierbij ook zelf figuren en achtergronden knutselen.
Door gebruik te maken van de green screen functie kunnen zij bijvoorbeeld iedere achtergrond kiezen die ze willen. Daarnaast zitten er allerlei functies in het programma waarbij ze muziek kunnen toevoegen, aftitelingen maken, versnellen, vertragen, enz.

Kerndoelen
Het leren omgaan met het medium animatiefilm door met verschillende animatietechnieken te werken, evenals het begrijpen en toepassen van de mogelijkheden hiervan. Daarnaast word het gevoel voor compositie, expressie, storytelling en beeldtaal versterkt. De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer. (kerndoel 51) De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoel 52)

 

Informatie

Workshop nummer: 0031

Doelgroep: VWO / HAVO / VMBO / VSO

Duur: 100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers: 30 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina