Vlog yourself

Vlog yourself

Vlog yourself

Vloggen is hot!! Zeker onder de jeugd. Bekende vloggers zijn ware helden voor hen. Maar ook in het bedrijfsleven en onder beroemdheden wint dit fenomeen aan populariteit. Een vlog (een afkorting voor video weblog) is de benaming van een dagboek op internet, waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden. Mensen vertellen hierin over hun dagelijkse leefwereld. Wat maken ze mee? Hoe ervaren ze iets? Wat voor interesses hebben ze? Zo kan het bijvoorbeeld gaan over mode, beauty, games, sport, hobby’s, enz. In deze leuke workshop leren deelnemers om zelf een eigen vlog te maken. Ze leren hierbij gebruik te maken van verschillende camerastandpunten. De deelnemers leren ook over meerdere aspecten van het vloggen zoals, presenteren, interviewen, pranks en challenges. De workshop combineert creativiteit met een stukje mediawijsheid, door in te gaan op wat je wel en niet mag doen in een vlog.

Kerndoelen
De leerlingen leren film te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij verhalen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over camerastandpunten.
Tevens verwerven zij in een verkennende fase filmische vaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals filmcamera’s. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
0241

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7 en 8

Duur:
90 minuten

Aantal deelnemers:
30 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: