Wie zou jij willen zijn?

Wie zou jij willen zijn?

Wie zou jij willen zijn?

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe jij er in de toekomst uit gaat zien? Krijg je lang haar of word je juist kaal? Hoe zou je eruitzien met make-up of een andere haarkleur? Dat zijn maar een paar vragen die we gaan proberen te beantwoorden. We gaan dit doen door een bijzondere combinatie van fotobewerking en artificial intelligence.

De klas wordt in kleinere groepjes onderverdeeld en iedereen in de groep gaat eerst een portretfoto maken. Wanneer dit gebeurd is gaan we met het bewerkingsprogramma reconstrueren hoe jij eruit wilt zien. Door artificial intelligence te gebruiken heeft het programma geleerd hoe menselijke gezichten zich kunnen ontwikkelen. Op deze manier kun jij bijvoorbeeld zien hoe je er met een baard uitziet of hoe je eruitziet wanneer je oud bent. Maar ook het veranderen van haarstijl, kleur, bril, neus, ogen en mond. behoort tot de mogelijkheden. In deze bijzondere workshop ga je op een heel andere manier naar je eigen gezicht kijken.

Kerndoelen
De leerlingen leren om artificial intelligence en fotobewerking te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor aspecten van hun leefomgeving. Bovendien leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals computers, tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Workshop nummer:
00214

Doelgroep:
Groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8

Duur:
60 minuten (onderbouw) 90 minuten (bovenbouw)

Aantal deelnemers:
30 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: