You are beautiful!

You are beautiful!

You are beautiful!

Veel jongeren zijn onzeker over hun uiterlijk. Op zich is dit niet zo verwonderlijk, want overal zijn afbeeldingen te vinden van perfect gevormde fotomodellen, artiesten, sporters en filmsterren. Soms kan dit onrealistische streefbeeld tot excessen leiden zoals boulimia of anorexia. Het is dan ook niet vreemd dat veel van deze jongeren een verkeerd beeld van zichzelf en van anderen hebben. Dat deze perfecte plaatjes vaak door fotobewerking tot stand komen weten ze vaak niet.

In deze workshop leren studenten alles over de kunst van het foto bewerken. Ze maken hierbij gebruik van allerlei technieken die met digitale retouchering te maken hebben, zoals smart retouche, werken met lagen, liquify, masking en laagmodussen. Ze krijgen de opdracht om een foto van zichzelf of van een bekend persoon helemaal te vormen tot een ideaal beeld dat zij voor ogen hebben. Daarnaast krijgen zij de opdracht om een andere foto te kiezen en daar een misvormde variant van te maken.

Doelstelling
Het leren omgaan met digitale fotobewerking door met een photoshop variant te werken. Daarbij leren zij om zich te verdiepen in de anatomie van het gezicht. Ze doen dit door een mix van artistieke en technische middelen te verkennen en toe te passen. De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer. De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoelen 51 en 52)

Workshop nummer:
0038

Doelgroep:
VMBO, SVO, HAVO, VWO

Duur:
100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers:
25 leerlingen

Locatie:
Op school

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen: