Digital CreativityWorkshop-Stop motion animatiefilms

Stop motion animatiefilm

Stop motion is een animatietechniek waarbij je foto’s van een object maakt. Door het object iedere keer te verplaatsen voordat de foto gemaakt wordt, ontstaat een animatiefilm. Belangrijke voorwaarde is dat de camera niet verplaatst mag worden tijdens dit proces. Deze techniek bestaat al jaren en is ideaal om een verhaal mee te verfilmen. Stop motion is erg tijdrovend omdat er veel foto’s gemaakt moeten worden.

In deze workshop ga je eerst met jouw groepje een verhaal verzinnen en een storyboard maken. Hierna ga je aan de slag om alles te verfilmen. Het is belangrijk om goed samen te werken en de taken te verdelen. Op deze manier krijg je een mooi eindresultaat.

Met behulp van een eenvoudig computerprogramma komt de animatiefilm tot leven. Daarnaast kun je ook nog allerlei leuke dingen toevoegen, zoals bijvoorbeeld een muziekje of geluidseffect. De films kunnen na afloop bekeken worden.

Kerndoelen
De leerlingen leren om animatiefilm te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor aspecten van storytelling. Tevens verwerven zij in een verkennende fase animatiefilm vaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

 

Informatie

Workshop nummer: 0001

Doelgroep: Primair onderwijs groepen 5, 6, 7 en 8

Duur: 90 minuten

Aantal deelnemers: 35 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina