Digital CreativityWorkshop-De kunst van het fotograferen

De kunst van het fotograferen

In deze workshop maken leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis met de kunst van het fotograferen. Zij zullen zich gaan verdiepen in verschillende facetten van fotografie. Zo leren zij onder andere de technieken “scherpte diepte” en “bewegingsonscherpte”. Maar ook wat de invloed van het camerastandpunt en de lichtinval is voor het maken van een goede foto. In groepjes worden zij er in de omgeving van de school op uitgestuurd. Zij krijgen een echte fotocamera mee om een aantal fotografische opdrachten uit te voeren. Voordat zij op pad gaan krijgen ze eerst een uitgebreide instructie over de werking van hun camera en algemene richtlijnen zoals de AVG bepaling.
Na afloop worden de resultaten besproken met de docent en kunnen zij hierop reflecteren.

Kerndoelen
Het leren omgaan met het medium fotografie door met verschillende camerastandpunten te werken, evenals het begrijpen van de technische werking van een camera. Daarnaast word het gevoel voor compositie, expressie en beeldtaal versterkt. De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer. (kerndoel 51)
De leerling leert mondeling of schriftelijk te reflecteren op eigen werk en werk van anderen, waaronder dat van kunstenaars. (kerndoel 52)

 

Informatie

Workshop nummer: 0027

Doelgroep: VWO / HAVO / VMBO / VSO

Duur: 100 minuten (2 lesuren)

Aantal deelnemers: 30 leerlingen

Locatie: Op school

 

Heeft u interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ga terug naar de aanbodpagina