Digital creativityWorkshop-Claymation

Claymation

Met claymation maak je zelf een buurman & buurman animatiefilm.

Animatiefilms zijn er in allerlei soorten en maten. Een van die bijzondere animatietechnieken is ‘Claymation’. In deze leuke en leerzame workshop leer je alles over de techniek die aan de basis ligt van animatieklassiekers als ‘Wallace & Grommit’, ‘Pingu’, ‘Chicken run’ en ‘Shaun het schaap’.

Het laten bewegen van kleifiguurtjes is weer een hele andere manier van animeren. Zo moet je de modelleerklei eerst goed bewerken voordat je er figuren van kunt maken. Met behulp van ijzerdraad kun je goede gewrichtspunten maken om de figuren eenvoudig te laten bewegen.

De klas wordt in kleine groepjes verdeeld en elk groepje bedenkt een verhaal. Hierna maken zij met modelleerklei de figuurtjes voor de animatie. Vervolgens worden de figuren geanimeerd zodat er een animatiefilmpje ontstaat. De films kunnen na afloop bekeken worden.

Key objectives
De leerlingen leren om animatiefilm te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over en waardering voor aspecten van storytelling.

Naast eerder genoemde aspecten, verwerven zij in een verkennende fase animatiefilm vaardigheden en technieken. Daarnaast leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets en iPads. De leerlingen leren anders te kijken naar hun omgeving, evenals het verbeteren van hun zintuiglijke waarnemingen. (kerndoelen 54 en 55)

Praktische informatie

Workshop number: 0007

Target group: Primary school groups 5, 6, 7 and 8

Duration: 120 minutes

Number of participants: 35 students

Location: At school

 

Are you interested in this workshop? Then get in touch without any obligation:

 

Go back to the offer page